Home » Bronzen » Bronzen beelden » Raoul Larche – “Loie Fuller” tafellamp

Raoul Larche – “Loie Fuller” tafellamp

VERKOCHT !

Een art nouveau vuurverguld bronzen beeld, tevens tafellamp, die de danseres Lose Fuller weergeeft in een dansende pose met haar uitwaaierende zijden doeken die wel 150 meter zijde konden omvatten. Zij bedacht glasplaten in het podium om van onderen de uitwaaierende doeken met lampen te verlichten en dat was in die tijd revolutionair.

Zij trad op in het theater Folies Bergere in Parijs en werd zo een bekendheid onder kunstenaars die haar wilden uitbeelden of schilderen. Koloman Moser van de Wiener Werkstaette en Henri Toulouse Lautrec hebben haar als onderwerp van hun werk gemaakt.

De lamp is gesigneerd door Raoul Larche en door de bronsgieter Siot-Decauville Paris en is gemaakt rond 1900. Deze uitvoering is erg geliefd bij de Art Nouveau verzamelaars.

Raoul Larche (1860-1912)
Raoul Larche was een Franse beeldhouwer die zich vooral liet inspireren door de stroming van de Art Nouveau met de beweeglijke lijnvoering. Met dit beeld van Lose Fuller kreeg hij de meeste bekendheid. Hij heeft dit beeld in verschillende variaties gemaakt en zijn creaties worden gepresenteerd in verschillende internationale musea.

Handtekening / Merktekens

Raoul Larche

Foundry

Gieterijmerk: Siot-Decauville Paris

Hoogte

33cm / 13"

Jaar / Periode

1900

Objectnr.: 10570 Categorie:

Een vraag stellen NL