Home » Faience » Colenbrander » T.A.C. Colenbrander (1841-1930) RAM Arnhem

T.A.C. Colenbrander (1841-1930) RAM Arnhem

VERKOCHT !

Over deze vaas
Een Art Deco vaas met een geheel van de natuur geabstraheerd fantasierijk decor. De vaas is handgeschilderd, dus niet gespoten en heeft zachte pasteltinten met een grillige decoratie genaamd “Naloop”. De schilder is Adriaan Kool. Dat maakt deze vaas bijzonder, omdat de andere vazen van Colenbrander doorgaans harde en felle kleuren hebben. Deze vaas is gemaakt rond 1923 in de plateelbakkerij “RAM” te Arnhem.

Over de ontwerper Theo Colenbrander
Theo Colenbrander is geboren in Doesburg in 1841 en gestorven in Laag-Keppel in 1930. Hij is als kunstenaar internationaal bekend vanwege zijn felle kleurgebruik, grillige decoraties en soms ongewone vormen. Met zijn kleurgebruik en gedurfde decoraties die zich ver verwijderden van een naturalistische weergave was hij een belangrijke vertegenwoordiger van de Nederlandse Art Nouveau.
Hij had een geheel eigen stijl die hij al ontwikkelde toen hij nog bij plateelfabriek Rozenburg werkte in de 19e eeuw. Daar zijn zijn ontwerpen nog lang gebruikt voor het produceren van vazen, toen hij al lang weg was bij deze plateelfabriek.
In het Streekmuseum in Doesburg zijn enkele bijzondere exemplaren van Theo Colenbrander te zien. Art Deco Doesburg heeft enkele vazen reeds verkocht, maar deze vaas is nog steeds verkrijgbaar.

Schilder

Adriaan Kool

Hoogte

30cm / 11.8"

Jaar / Periode

1923

Decor(ation)

Naloop

Objectnr.: 5764 Categorie:

Een vraag stellen NL