Home » Faience » Overige faience » Regina Gouda – Vaas decor Lima

Regina Gouda – Vaas decor Lima

Over deze vaas
Een grote vaas, 60 cm hoog, in zeer goede staat met een abstract floraal decor van de plateelfabriek Regina te Gouda. De decoratie op vazen van deze fabriek kenmerken zich in de jaren twintig bij het mat geglazuurde plateel door gouden lijnen rondom het decor.

Over de fabriek
De fabriek werd opgericht in het kroningsjaar 1898 van koningin Wilhelmina, en daar ontleent deze fabriek haar naam aan: Regina. De fabriek werd opgericht door Van der Want en Georges Barras, een Belg die kunst verzamelde en de fabriek financieel ondersteunde. Hun initialen komen dan ook voor op de vazen van de plateelfabriek Regina: WB
In 1917 nam deze fabriek een aantal mallen over van de failliete Haagse plateelfabriek Rozenburg en kon toen in dat jaar beginnen met het vervaardigen van kunstaardewerk.
Regina produceerde tot 1920 glanzend aardewerk in de trant van Rozenburg, vanaf 1920 tot 1930 werd er mat aardewerk in de stijl van de plateelfabriek Zuid-Holland gemaakt. Het hierboven beschreven exemplaar is een van de eerste ontwerpen uit 1920 met deze matte glazuur.

Model

Lima

Number

351

Hoogte

23.6" / 60cm

Jaar / Periode

1920

Handtekening / Merktekens

Gesigneerd 'WB' (van der Wants en Barras)

Schilder

XX

Objectnr.: 2780 Categorie:

Een vraag stellen NL