Home » Glas » Camille Fauré » Camille Fauré Limoges – Witte Art Deco geëmailleerde vaas met florale decoratie

Camille Fauré Limoges – Witte Art Deco geëmailleerde vaas met florale decoratie

VERKOCHT !

Over deze vaas:
Een art deco geëmailleerde vaas met een florale decoratie op een witte basis.

De techniek:
Geëmailleerd glas ontstaat door eerst glas fijn te malen tot een poeder en daarna worden er oxiden toegevoegd om het glas te kleuren. Het geëmailleerde poeder wordt met gezuiverd water gemengd tot er een een pasta ontstaat. De koperen basis van de vaas wordt vaak met een zilverlaag bedekt en hierop wordt de glaspasta dan aangebracht met een spatel en voor de detaillering verder bewerkt met een dunne pin. Het vuur in de oven verandert de glaspasta in een harde , doorschijnende en lustrerende materie.

Over de kunstenaar:
Camille Faure leefde van 1874 tot 1956 en had een porselein fabriek in Limoges. In 1919 werkte hij samen met Alexandre Marty en ontwikkelden zij een nieuwe techniek van het emailleren van vazen. In 1925 kreeg hij als kunstenaar bekendheid door deel te nemen aan de Internationale Art Deco Beurs in Parijs. In 1926 stichtte hij zijn eigen fabriek en neem verschillende ontwerpers voor de decors in dienst.

Literatuur:
Alberto Shayo. Camille Faure, Limoges Art Deco Enamels, 2007An art deco enameled vase with a floral decoration. The glass paste has been applied on a copper vase with a silvered layer on the copper.

Hoogte

12cm / 4.7"

Diameter

14cm / 5.5"

Jaar / Periode

1925

Objectnr.: 7852 Categorie:

Een vraag stellen NL