Home » Glas » Overige glasfabrieken » Muller Frères “Anemones” vaas

Muller Frères “Anemones” vaas

Over deze vaas
Een art nouveau vaas met een geëtst decor van anemonen met licht en donker rode kleuren op een geel fond. Elke kleur is een aparte etslaag. Muller Frères heeft bewust gekozen voor de contrasterende kleur geel als basis om het decor van de geëtste bloemen beter uit te laten komen.

Over de fabriek
De drie broers Henri, Désiré en Eugène zijn eerst in dienst bij het etablissement Gallé. In 1897 verlaat Henri Muller de fabriek van Gallé en begint zijn eigen fabriek in Lunéville. De andere familieleden volgen Henri en zo ontstond het familiebedrijf Muller Frères.
In het begin werden de vazen geblazen in Croismare en verder afgewerkt in Lunéville. Muller Frères werd een grote concurrent van Gallé, omdat deze fabriek ook in verschillende lagen geëtst glas produceerde. Ook in de art nouveau stijl in het begin met florale decors, zoals deze vaas met Anemonen. Later gingen ze over op de stijl van de art deco en produceerden zij veel massastukken. Zij hadden op het hoogtepunt 600 medewerkers in dienst. Er is de laatste tijd een herwaardering voor de kwaliteit van de art nouveau vazen gekomen. Deze zijn in kleine aantallen geproduceerd en daarom ook zeldzamer geworden.

Handtekening / Merktekens

Muller Frères Lunéville

Hoogte

30cm / 11.8"

Jaar / Periode

1920

Objectnr.: 9913 Categorie:

Een vraag stellen NL